Trucs per menjar saludable fora de casa

Trucs per menjar saludable fora de casa

Els ritmes de vida d’avui en dia són frenètics i a molta gent no li queda més opció que dinar de restaurant de manera habitual. Aquí trobareu consells per a que aquest hàbit no tingui repercussions negatives en la nostra salut.

Aquesta setmana dedicarem el post a tothom que per la seva feina ha de recórrer a menjar en restaurants sovint, ja sigui de carta o de menú.

Si hem de menjar fora, lo ideal seria poder endur-nos un tupper. És una bona manera de preveure el que menjarem i evidentment podem recórrer a preparacions saludables, vistoses i que ens agradin.

No vull que relacionem el menjar de restaurant amb menjar poc saludable, ja que no és així, hi ha molts restaurants amb moltes opcions i cada vegada hi ha més oferta de productes saludables. Però si que és veritat, que si consumim en restaurants de manera habitual és una mica més difícil de seguir una dieta saludable: la majoria de plats són molt abundants, amb preparacions saboroses on hi ha una gran quantitat de sodi, greixos saturats…Penseu que els plats de restaurant estan pensats per agradar i és per això que trobem salses, fregits, postres amb sucre… L’objectiu és que sigui palatable per al client. Però no és impossible!

El misteri rau en saber escollir. També és important la resta de ingestes del dia, ja que si hem esmorzat bé no arribarem a l’hora de dinar amb una gana voraç que ens perjudiqui a l’hora d’escollir els plats. I sobretot, qualsevol idea de “compensar” és una molt mala idea. Si dinem de restaurant i ens dona la sensació de que hem menjat molt, no és una bona idea no sopar per compensar. Si no fem bé les ingestes entrarem en una roda de excessos-compensacions gens saludable.

  • A l’hora de menjar, que trio? Primer de tot, si podem escollir el restaurant ja tenim un avantatge. Qualsevol restaurant tradicional mediterrani sol tenir una gran oferta de peixos, guisats, verdures i preparacions més lleugeres. Si a més a més, podem donar un cop d’ull a la carta o al menú abans d’anar-hi millor. Així podem pensar amb temps que és el que escolliré.

  • Tot seguit, triem els plats. Lo ideal seria un primer plat de verdura o hortalisses: crema de verdures, verdures grillades, amanides varies, gaspatxo… Si ho fem de primer plat ens assegurem la ingesta d’aquest grup d’aliments tant important ja que sol ser un gran oblidat quan anem a menjar fora.

  • I per el plat principal optarem preferentment per peixos, carns blanques o llegums.

  • Les guarnicions de molts plats solen ser patates fregides, pots preguntar si les canviarien per patata al forn o moniato.

  • Per beure sempre aigua, pensa que tant els refrescs ensucrats com l’alcohol són una font de calories poc interessants ja que és molt fàcil consumir-les (fas un glop i ja està, no has ni de mastegar) i no ens aporten cap nutrient beneficiós com les vitamines i/o minerals.

  • Les coccions més lleugeres són: planxa, forn, papillota, vapor, graella… Si evites les preparacions com els fregits, els arrebossats i les salses copioses, reduiràs la ingesta de greixos saturats, sodi i calories. A més a més, si després has de continuar treballant, evitaràs fer digestions lentes i pesades.

  • De postres escull una peça de fruita de temporada o bé un iogurt natural.

  • Si no tens temps de fer un menú i optes per un entrepà, que sigui de manera puntual, prioritzant pa integral de qualitat, proteïna de qualitat com truita francesa o tonyina i si pots afegeix vegetals com tomàquet a rodanxes o ruca. Evita les salses tipus maionesa dels entrepans “vegetals” i les begudes ensucrades o alcohòliques.

Tingueu en compte que aquestes recomanacions són per tothom que ha de menjar de restaurant de manera habitual, evidentment, si vas a sopar o dinar en un restaurant de manera puntual, la única recomanació que puc fer-te és que disfrutis del àpat i de la companyia!



Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra