REPRENENT EL RITME: TORNAR A LA RUTINA DESPRÉS DE LES VACANCES

REPRENENT EL RITME: TORNAR A LA RUTINA DESPRÉS DE LES VACANCES

Ja s’han acabat les vacances? Has de tornar i sents certa pressió o angoixa per reprendre les rutines? Gestiones bé la tornada? Vols saber com reprendre la rutina de forma positiva?

Les vacances són un temps per relaxar-se, desconnectar i recarregar energia. No obstant això, el retorn a la rutina diària pot ser un desafiament, però també és una oportunitat per començar de nou amb energia renovada. Segons un informe d’Adecco, el 37% de la població pateix l’anomenada “síndrome post-vacacional”, que es tradueix en apatia, cansament, manca d’energia, dificultat per concentrar-se, trastorns del son, nerviosisme, estrès o, fins i tot, tristesa.

Però no us preocupeu, aquí us oferim consells per abordar la tornada a la rutina de forma positiva i convertir-la en una experiència enriquidora:

PLANIFICA ABANS DE MARXAR. Abans de deixar les teves responsabilitats i embarcar-te en unes vacances merescudes, és fonamental preparar-te per al teu retorn. Prepara una llista de tasques pendents amb terminis clars per a que no et sorprengui res a la tornada. Un cop realitzada aquesta planificació, només centra’t en l’aquí i l’ara, per poder gaudir de les teves vacances.

TORNA AMB TEMPS DE SOBRA. Si és possible, programa el teu retorn un dia abans de reincorporar-te a la feina o les obligacions quotidianes. Això et donarà un marge de maniobra per desfer equipatge, descansar i organitzar-te abans d’enfrontar els teus compromisos.

ESTABLEIX PRIORITATS I ORGANITZA EL TEU ESPAI DE TREBALL. Enumera les tasques més importants i urgents i organitza la teva jornada segons aquestes. Si la teva rutina implica feina, assegura’t organitzar i netejar el teu espai de treball, pot augmentar la productivitat i reduir l’estrès.

ESTABLEIX METES MOTIVADORES. Aquestes metes poden ser personals o professionals, però t’han d’inspirar i donar-te un propòsit per a cada dia. Tenir un objectiu clar t’ajudarà a mantenir-te enfocat/da i compromès/a.

MANTINGUES HÀBITS SALUDABLES. Durant les vacances, és possible que hagis relaxat la teva rutina d’exercici i la teva dieta. Dedica temps a tenir cura de la teva salut física i mental. Menja bé, dorm prou i troba moments per relaxar-te.

CREA UNA RUTINA MATUTINA REVITALITZANT. Dedica temps a activitats que t’omplin d’energia i et preparin per enfrontar el dia a dia. Això pot incloure exercici, meditació, lectura o qualsevol altra activitat que t’agradi. Utilitza tècniques de maneig de l’estrès, com ara la meditació o la respiració profunda, per mantenir-te tranquil/a mentre t’adaptes a la rutina. Et deixem a continuació enllaços per practicar la relaxació i respiració:


MANTINGUES ELS RECORDS VIUS. Si et sents nostàlgic/a per les vacances, conserva els records compartint fotos o anècdotes amb amics i familiars. Això t’ajudarà a mantenir un estat d’ànim positiu mentre tornes a la rutina.

CULTIVA RELACIONS POSITIVES. Les interaccions socials poden ser una font de suport i alegria. Programa temps de qualitat amb els teus éssers estimats (familiars i amics). Estableix límits a la feina i defensa el teu temps personal i familiar per garantir que estiguis disponible.

PRACTICA LA GRATITUD. La gratitud és una poderosa eina per mantenir una perspectiva positiva. Agafa’t un moment al dia per reflexionar sobre les coses per les quals estàs agraït/da. Això t’ajudarà a mantenir una actitud positiva fins i tot en moments difícils.

ACCEPTA ELS DESAFIAMENTS COM A OPORTUNITATS. En lloc de veure els desafiaments com a obstacles, aborda’ls com una oportunitat de creixement i aprenentatge. Canvia la teva mentalitat per veure els obstacles com un camí cap a l’èxit.

DÓNA’T TEMPS PER ADAPTAR-TE. Finalment, recorda que la transició porta temps. No t’exigeixis gaire des del principi. Confia en la teva capacitat d’adaptació. Segurament aquest any no és el primer en què fas una incorporació a la feina després de les vacances. No és una causa de mort reconeguda científicament, així que no ho converteixis en un drama. A mesura que t’introdueixes gradualment a la rutina, et sentiràs més còmode i en control.

GAUDEIX DEL PROCÉS. La vida és un viatge. Aprofita al màxim cada dia, gaudeix de les petites coses i celebra la teva capacitat d’enfrontar la rutina amb entusiasme i positivitat.

Mantingues un enfocament positiu i recorda que l’equilibri entre la feina i el descans és essencial per a una vida equilibrada i satisfactòria.

Afronta el retorn amb confiança, determinació i positivitat!

FONTS CONSULTADES

GONZALEZ, B (2023). 8 consejos para volver a la rutina tras las vacaciones. Article extret del lloc web següent: https://www.uoc.edu/portal/es/news/actualitat/2023/204-consejos-volver-rutina-tras-vacaciones.html

MENTSALUD. Vuelta de Vacaciones: Consejos para un Regreso Sin Estrés. Article extret del lloc web següent:https://www.mentsalud.com/vuelta-de-vacaciones-consejos-para-un-regreso-sin-estres/

VEIGLER (2021). 5 consejos para volver a la rutina sin pasarlo (del todo) mal. Article extret del lloc web següent:https://veigler.com/volver-rutina/Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra