RED FLAGS:  IDENTIFICA ELS SENYALS D’UNA RELACIÓ TÒXICA

RED FLAGS:  IDENTIFICA ELS SENYALS D’UNA RELACIÓ TÒXICA

Avui dia, i en gran part gràcies a les aplicacions de cites, una persona pot organitzar amb certa freqüència noves cites o aventures. Probablement, hi ha persones que de seguida saben identificar els senyals, o com ara s’anomena: les red flags.

Amb el terme red flag, només ens referim al terme indicador, senyal o “ni de conya passo per aquí” de tota la vida. Es tracta d’un anglicisme que fa referència a aquelles línies vermelles que et posen en alerta quan coneixes algú. Són alarmes on arribes a la conclusió que hi ha alguna cosa que no t’acaba d’agradar o et ressona. Aquestes, poden revelar tendències que són incompatibles amb una relació sana i satisfactòria, assenyalant així possibles dificultats futures.

Durant les primeres cites, únicament alguns privilegiats amb sort connecten amb algú, mentre que la resta, han de fer front com poden a alguna desastrosa trobada, on han hagut de sortir corrents de la cita. Per evitar embarcar-se en un camí tortuós i complex, les red flags són els vostres aliats per detectar ràpidament si val la pena seguir una connexió o si és millor continuar amb la vostra recerca.

 • Et vol per ell/a sol/a: si la teva nova cita només vol estar amb tu, això pot semblar a primera vista afavoridora. És una red flag quan això continua sent el cas a mesura que tens cites amb aquesta persona i es nega a conèixer els teus amics o familiars, t’anima a passar cada cop menys temps amb ells, fins a trencar el vincle.
 • No respecta la teva opinió: una dada molt important en les primeres trobades és que, si no respecta el teu punt de vista i fins i tot intenta imposar-te la seva, aleshores fes cas a aquests indicadors.
 • Mala educació en parlar amb els altres: observar com es comporta davant dels altres comunica moltes coses sobre la seva manera de ser. I si veus que no tracta la resta de persones amb amabilitat i respecte, no insisteixis i sí, fuig perquè és una red flag lluminosa a tenir en compte.
 • Utilitza molt l’expressió de “les/els meus ex estaven boges/bojos: quan sentis parlar a la teva cita sobre les seves altres relacions i denotis que ho fa amb un to despectiu i fins i tot més d’una vegada les culpabilitzi del fracàs del seu vincle, estigues atent!  En aquest cas, denota que no fa autocrítica i que no té cap mena de responsabilitat afectiva.
 • Consulta sovint el mòbil: una alarma que, tret que es tracti d’una cosa urgent, t’hauria de fer pensar. Si veus que la teva cita es mostra absent, consulta el telèfon amb freqüència o fins i tot, rep trucades durant les vostres trobades, això pot denotar que no està apreciant el temps que li estàs dedicant o que no respecta els teus sentiments.
 • Parla de si mateix/a en excés: és difícil que creixi una connexió si l’altra persona parla només de si mateixa i en cap moment et pregunta o et fa partícip de la conversa. El mateix si t’interromp en excés.
 • Precipita la xerrada per parlar de sexe: Ull amb les converses forçades sobre aquest tema. Hi ha persones que no els incomoda parlar de temes íntims, però d’altres necessiten més temps. Si la persona no capta els senyals d’incomoditat o si veus que insisteix, i que se centra a parlar de les seves experiències, t’hauria de saltar l’alarma.
 • Evita tenir converses incòmodes: si després de diverses cites toca parlar obertament del que cadascú busca en una relació i detectes que l’altra persona intenta evitar-ho tant sí com no… És un senyal.
 • No manté bona relació amb el seu entorn: la manera com es relaciona amb els altres determina en part com ets. Pel que en aquest punt i sempre amb la precaució més gran del món, és convenient preguntar per què no guarda una bona relació amb la seva família o amics. Si no és una resposta lògica i a més has trobat altres indicadors, no insisteixis i surt volant.
 • Si sents que et decep constantment: Si sempre té excuses per arribar tard, si cancel·la les cites al darrer moment, si et proposa quedar perquè els altres plans li han fallat, si veus que triga eternitats a respondre als teus missatges o no et torna les trucades. No insisteixis.
 • Lovebombing: si de cop i volta, des del principi de les vostres cites, la teva parella et dona massa amor a l’inici de la relació i gairebé es torna excessiva: red flag lluminosa, corre.
 • No respecta la teva privacitat: quan des de les primeres cites, l’altra persona busca tenir informació detallada de les teves antigues relacions, si et demana a veure el teu telèfon, et pregunta qui t’escriu o et truca, o et comenta que ell necessita tenir les claus secretes de la seva parella per confiar. Fuig!
 • Està atrapat en els seus records: si detectes que parla massa de la seva exparella, que no han tancat encara la relació, que te’n parla sovint o es nega rotundament a parlar-ne i tens la sensació que estàs caminant sobre closques d’ou al seu costat per por de recordar-li la seva relació perduda. És una red flag.
 • Té por de ser vist amb tu: si cerca llocs llunyans o excessivament discrets, si et truca a altes hores de la nit o veus que no es sent còmode quan esteu junts per por a ser vist junts… ves amb compte.

Recorda que si hi ha alguna cosa que t’incomoda durant una cita, et recomanem que prenguis aire, analitza la situació amb perspectiva i després, decideix si veritablement és excloent o és que estàs sent molt exigent amb l’altra persona. A continuació, no dubtis en parlar-ho amb l’altra persona i si veus que les seves respostes no et convencen, ja tindràs el que buscaves.

Sobretot, tingues en compte que aquests senyals han de ser avaluats en conjunt i no necessàriament signifiquen que una relació no pugui funcionar, però sí que són indicadors importants que has de considerar i tenir en compte per decidir si has de fer un pas enrere i avaluar si la relació és saludable i compatible a llarg termini.

Confia en la teva intuïció, ella es sabia…Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra