MARCA’T OBJECTIUS PER AQUEST 2024

MARCA’T OBJECTIUS PER AQUEST 2024

L´inici d´un nou any és el moment perfecte per reflexionar sobre les nostres metes i aspiracions. Definir objectius clars i assolibles és essencial per assolir un progrés significatiu.

QUINS PASSOS SÓN CLAUS?

  • REFLEXIÓ I AUTOAVALUACIÓ. Abans de fixar nous objectius, reflexiona sobre els teus èxits i aprenentatges del 2023. Analitza àrees on pots millorar i reconeix les fortaleses. Aquesta autoavaluació proporcionarà una base sòlida per establir metes realistes.

  • OBJECTIUS SMART. L’acrònim SMART és una eina efectiva per establir metes de manera precisa i assolible. Procura definir cada component:

Específic (Specific). Defineix clarament què vols aconseguir. Sigues detallat i precís en descriure el teu objectiu. Respon a preguntes com: Què? Qui? On? Quan? Per què?

No SMART: Vull posar-me en forma.

SMART: Faré entrenament cardiovascular durant almenys 30 minuts, cinc dies a la setmana, per millorar la meva resistència i salut física.

Mesurable (Measurable). Estableix criteris quantificables per avaluar el progrés. Utilitza números i unitats tangibles per mesurar l’èxit. Respon a preguntes com: Quant? Quants? Amb quina freqüència?

No SMART: Vull estalviar diners.

SMART: Estalviaré 150€ al mes durant els propers 12 mesos per acumular un fons d’emergència.

Assolible (Achievable). Assegura’t que el teu objectiu sigui realista i assolible. Considera les teves habilitats, recursos i circumstàncies. Defineix passos concrets per assolir la teva meta.

No SMART: Vull ser milionari en un any.

SMART: Augmentaré els meus ingressos mensuals en un 20% a través de noves oportunitats laborals i estalvi disciplinat.

Rellevant (Relevant). Assegura’t que el teu objectiu tingui sentit i estigui alineat amb els teus valors i metes generals. El teu objectiu contribueix a les teves aspiracions a llarg termini? Descarta metes que no afegeixin valor significatiu a la teva vida.

No SMART: Vull aprendre un nou idioma sense raó específica.

SMART: Dedicaré 30 minuts diaris a aprendre francès perquè estic planificant un viatge a París el proper any i vull comunicar-me millor.

Temps Definit (Time-bound). Estableix un marc de temps específic per assolir el teu objectiu. Defineix terminis i dates límit realistes.

No SMART: Vull escriure un llibre.

SMART: Completaré la primera versió del meu llibre de ficció de 80.000 paraules abans del 31 de desembre de 2024.

  • PRIORITZA LES TEVES METES. No totes les metes són igualment importants. Classifica els teus objectius en funció del seu impacte i rellevància a la teva vida. Això t’ajudarà a enfocar els teus esforços en allò que realment importa.

  • DIVIDEIX EN PASSOS. Desglossa els teus objectius en tasques més petites i manejables. Això facilita el seguiment del progrés i evita que et sentis aclaparat. Cada pas completat t’aproparà més a la teva fita final.

  • MANTINGUES UN ENFOCAMENT EQUILIBRAT. Estableix objectius en diverses àrees de la teva vida, com a professional, personal, salut i benestar.

  • ADAPTA I AJUSTA. La flexibilitat és clau. La vida pot presentar sorpreses, i és important ajustar els teus objectius segons calgui. Sigues receptiu als canvis i torna a avaluar les teves metes periòdicament.

  • VISUALITZACIÓ I RECORDATORIS. Crea una representació visual dels teus objectius i col·loca-la en un lloc visible. Això et recordarà constantment les teves aspiracions i et motivarà a continuar treballant-hi.

  • CERCA SUPORT. Comparteix els teus objectius amb amics, familiars o col·legues de confiança. Obtenir suport i compartir els teus avenços pot augmentar el teu compromís i motivació.

  • CELEBRA ELS ÈXITS. Reconeix i celebra cada èxit, per petit que sigui. Això reforça la teva motivació i t’impulsa a continuar avançant cap a les metes.

Aquí et deixem un exemple d’objectiu SMART per millorar la meva salut mental.

ESPECÍFIC: Desenvolupar i mantenir una rutina d’autocura per reduir els meus nivells d’estrès i millorar la meva salut mental.

MESURA: Dedicaré 30 minuts al dia, cinc dies a la setmana, a activitats d’autocura com ara meditació, exercicis de respiració, lectura relaxant o passejades a l’aire lliure. Registraré les activitats diàriament a un diari de benestar.

ASSOLIBLE: Identificaré activitats específiques que siguin realistes i agradables per a mi. Programaré aquests moments d’autocura en la meva agenda diària i establiré límits per protegir aquests moments, fins i tot si significa dir no a altres responsabilitats.

RELLEVANT: L’autocura regular és essencial per gestionar l’estrès, millorar l’estat d’ànim i mantenir una bona salut mental. Això impactarà positivament en la meva capacitat per enfrontar els desafiaments diaris i fomentarà un sentit general de benestar.

TEMPORAL: Començaré la rutina d’autocura a partir de la setmana que ve i avaluaré l’efectivitat després d’un mes. Realitzaré ajustaments segons calgui i continuaré amb el compromís a llarg termini incorporant pràctiques de benestar a la meva vida diària.Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra