HÀBITS QUE T’AJUDEN A PLANIFICAR EL DIA

HÀBITS QUE T’AJUDEN A PLANIFICAR EL DIA

No t’has adonat que algunes persones porten endavant moltes activitats com fer esport, participar en un taller de cuina, assistir a esdeveniments culturals, atendre els seus fills, el seu treball, es cuiden i sembli que els doni temps per a tot? Aquestes persones estan entrenades a fer una cosa molt senzilla, planificar. Planificar és una de les estratègies que utilitzen les persones que gestionen bé el seu temps.

Planificar no és estar tot el dia fent llistes. És una mica més profund. Pot ser que, al principi, adquirir aquest hàbit de planificar l’interpretis com una pèrdua de temps, perquè planificar requereix invertir un temps en això. Però a mitjà i llarg termini seràs molt més organitzat, puntual i eficaç amb el teu temps personal i professional.

Si ets de les persones que mai troba el temps per fer les coses i t’agradaria trobar-lo, et recomanem aquests 5 hàbits que et poden ajudar a planificar:

  1. Dedicar 10 minuts a l’esmorzar a visualitzar i escriure a l’agenda:  El fet de tenir una imatge visual de les teves reunions, els teus propòsits, les teves tasques, permetrà que el cervell es prepari per a això. També pots aprofitar per apuntar assumptes pendents del dia anterior i reordenar-los en altres dies.
  1.  Fer llistes o anotar per escrit: Fer llistes, anotar o portar una agenda és fonamental en temes d’organització. Tot allò que deixes escrit és un favor que li fas a la teva memòria. A més, el que està escrit permet que el cervell es comprometi millor amb això.
  1. Ser puntual: Per a això has de…: a) començar i acabar a l’hora que dius que començaràs o a finalitzar alguna cosa, b) calcular els trajectes que es perden d’una reunió a una altra si has de traslladar-te i c) fer una sola cosa alhora. Sembla obvi, però necessites saber quant temps inverteixes en cada cosa que fas. Hi ha persones que sobrevaloren aquest punt i sempre arriben tard “Ah, és que vaig pensar que em donaria temps!”

  1.  Triar què és una prioritat i què és una urgència: No tot té la mateixa importància. Decidir què és prioritari i urgent ens ajuda a no perdre el temps. Si ets de les persones que depenen d’un superior i et dóna més treball del que pots gestionar, demana-li si us plau que et digui què és prioritari i urgent perquè no pots atendre tot alhora.

  1. Anticipar: Què podria passar si…? Només pots tenir sota control el que és controlable per part teva. Però hi ha possibles problemes dins d’un projecte o d’un objectiu que sí que podem anticipar. No per esperar coses negatives, sinó per tenir pensades una sèrie de solucions. Anticipar-nos ens dóna control i seguretat.

Planificar millora la teva qualitat de vida, et dóna serenitat.

El dia que agafis l’hàbit no el voldràs tornar a deixar anar.


Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra