GUIA PELS ESPORTISTES – COVID-19

GUIA PELS ESPORTISTES – COVID-19


CONSELLS PER AFRONTAR EL CONFINAMENTS DELS ESPORTISTES DURANT EL COVID-19 (PDF en català i castellà)

COM AFRONTAR L’ESTRÈS DE NO PODER ENTRENAR?

Està clar que tots estem patint aquesta situació i l’anem gestionant com podem. Darrerament s’ha creat controvèrsia per la demanda dels esportistes per poder sortir a entrenar i la reacció massiva de la gent demanant solidaritat i paciència. En cap cas, aquesta demanda significa que els esportistes no siguin solidaris, no vulguin fer cas o siguin egoistes. Aquests fets, només posen de relleu el malestar generalitzat i l’ansietat que genera no poder entrenar, saber que tens per davant dates importants i que altres països (Holanda o el Regne Unit) no tenen les restriccions que tenim aquí i crearà desigualtats de rendiment. Que tots els esforços fets fins ara, s’han de mantenir fent front a les restriccions de cada país. D’aquí que fins i tot s’hagi plantejat posposar uns jocs olímpics.

Aquesta guia pretén donar una mica d’orientació general per poder fer front a l’estrès de no poder entrenar al més alt nivell i gestionar el temps i les emocions de la millor manera mentre tot això dura.

És important poder gestionar les àrees que conformen la nostra vida en aquests moments: gestió del meu temps, la son i la nutrició, l’entrenament físic, l’entrenament mental, la formació acadèmica o escolar pels més petits i la feina pels més grans, l’oci i el temps en família/parella.

En aquest sentit, és molt important i ara més que mai, seguir unes rutines i un equilibri. L’ús del mòbil, televisió (Netflix, HBO, etc.) o dels videojocs no estan prohibits, però cal dosificar-se. Es a dir, hem de procurar que l’oci no sigui únicament tecnològic, per exemple.

Per això us deixem uns enllaços als documents PDF

Segueix-nos al INSTAGRAM i al FACEBOOK a @capsiandorra