“EL SEXE ESTIMULA EL SISTEMA INMUNOLÒGIC”

“EL SEXE ESTIMULA EL SISTEMA INMUNOLÒGIC”

Ves a la NOTICIA:

https://www.elperiodic.ad/entrevista/78065/el-sexe-estimula-el-sistema-immunologic


Les psicòlogues de CAPSI hem aportat un granet de sorra a oferir consells per ajudar a afrontar el confinament. A continuació, veureu l’entrevista sencera:

Com ens pot reforçar/ajudar psicològicament practicar sexe durant el confinament? Quins efectes té?

Tenir relacions sexuals s’ha associat en ocasions innombrables amb millors estats d’ànim i relaxació psicològica, així com fisiològica.

 • Millora l’estat d’ànim, un orgasme allibera endorfines, dopamina i oxitocina, hormones que ajuden a augmentar la felicitat i disminuir la depressió.
 • Afavoreix el son. L’alliberació d’endorfines durant l’orgasme i de l’hormona prolactina (té un paper clau en el son) desprès, és converteixen en un sedant natural. Contribueixen a una relaxació més gran desprès de l’orgasme. Elimina l’insomni i promou el descans reparador.
 • Disminueix l’estrès : L’alliberació d’hormones durant l’orgasme ajuden a reduir els nivells d’ansietat i tensió acumulada.
 • Augmenta l’autoestima: Gaudir d’una relació sexual plena es reflecteix en l’estat d’ànim. Això fa que augmenti l’autoestima i s’enforteixi la nostra confiança emocional.
 • Millora el flux sanguini: Augmenta el ritme cardíac, la freqüència respiratòria, la pressió arterial i la circulació sanguínia, el que ajuda a oxigenar les cèl·lules del organisme. Aquest flux sanguini també interfereix en el cervell, fet que exerceix un paper clau en el processament de les emocions.
 • Alleuja el dolor: L’oxitocina és una hormona relacionada amb la sexualitat i la conducta maternal i paternal. S’allibera l’oxitocina just en el moment del clímax i això actua com a mitigador del dolor.
 • Ajuda a la memòria: Diferents investigacions han revelat que les relacions sexuals ajuden que els homes grans que són sexualment actius tinguin més nivells de funció cognitiva i menor pèrdua de memòria. En el cas de les dones, el fet que mantinguin una activitat sexual habitual sembla ajudar-les a sostenir millor el record de la memòria.

Redueix els nivells d’estres?

Sí, mantenir relacions sexuals allibera l’estrès de moltes maneres. D’una banda, estar prop de la nostra parella, abraçar-nos, tocar-nos i donar-nos petons ens fa sentir bé donat que alliberem neurotransmissors que acceleren el sistema de plaer i recompensa del cervell.

Durant el clímax, la raó de per què podem sentir que l’estrès ens afecta menys després de les relacions sexuals es deu a una regió del cervell anomenada hipotàlem.

L’hipotàlem provoca l’alliberament d’oxitocina i s’ha demostrat que s’experimenta també una disminució de l’activitat de l’amígdala, relacionada amb l’ansietat i la por. Això provoca que es compensin els efectes del cortisol, l’hormona responsable de l’estrès. Per tant, es redueixen els nivells d’estrès i ansietat.

S’aconesegueix gràcies a la dopamina i l’oxitocina que produeixen els orgasmes?

Sí, com deia durant la masturbació, les relacions sexuals i l’orgasme s’alliberen múltiples hormones o neurotransmissors que són els responsables de produir aquests efectes beneficiosos en el nostre cos i ment.

Concretament, l’oxitocina afecta principalment a les dones. Genera una sensació de calidesa i amor desprès de l’orgasme que provoca que ens apropem a la nostra parella. A més, alleuja el dolor i l’estrès.

La dopamina és un neurotransmissor que controla la felicitat. Si s’allibera en grans dosis causa una sensació d’eufòria. Però també té un costat negatiu, donat que té un paper important en la creació d’addicions.

Tenir orgasmes també ens pot ajudar a reforçar el sistema inmunològic?

Si. La ciència confirma que les defenses augmenten amb el sexe o la masturbació. Gràcies a l’alliberació d’hormones i neurotransmissors s’estimula el sistema immunològic, augmentant el nivell de globus blancs, i l’enforteixen a l’hora de combatre i prevenir amenaces externes com virus i bacteris.

En contrapartida, dormir malament i menjar de manera desordenada generen l’efecte contrari. Per això insistim molt en aquest moment concretament, de seguir unes rutines i unes pautes per mantenir-nos sans.

Les persones sexualment actives emmalalteixen molt menys ja que el sistema immunològic es veu reforçat per aquesta agradable activitat generant més anticossos que algú que no practica sexe.

Què recomanaries a la gent que està passant aquesta crisi lluny de la seva parella?

A tots ens ha agafat ben desprevinguts i molts s’han quedat separats de les seves parelles per un temps. No obstant, queda lluny la idea de que sense la teva parella no puguis tenir sexe, ja que existeixen maneres de poder tenir “intimitat” amb la teva parella a distància.

Missatges calents: només amb paraules podem iniciar converses sobre què és el que més us agrada fer durant el sexe, com us toqueu fins a pujar de to, enviar-vos petons i carícies.

Sexting: podem anar més lluny i acompanyar els missatges amb imatges picants. Si comparteixes fotos íntimes, no has de mostrar-les a ningú més, molt menys reenviar. És aconsellable no mostrar la cara ni detalls característics teus (com tatuatges, cicatrius, etc.). Recorda que hi ha algunes aplicacions dissenyades específicament per a això com Kaboom, Wickr, Keepsafe, Confide o Signal. Totes elles permeten que enviïs la foto a una altra persona, però que aquesta no pugui guardar-la en el seu telèfon mòbil i si el receptor intenta fer una captura de pantalla algunes d’elles directament ho impedeixen, mentre que altres envien un avís a l’emissor.

Línia calenta: consisteix en una trucada on algun dels dos explica tota una història atrevida en què aprofundeix sobre el seu desig i fantasies més íntimes.

Striptease a través d’una videotrucada: amb una bona ambientació, amb música i llum adequades.

Veure una pel·lícula eròtica al mateix temps: Podeu estar al mateix temps veient i compartint les vostres sensacions i pensaments.

I a qui no la té?

Si estem sols segurament els moments de solitud poden arribar a superar-nos emocionalment. Per tant, el millor és dedicar part d’aquest temps i energia a la nostra sexualitat.

És un bon moment per aprofundir en el nostre erotisme, donar-nos aquest temps que no tenim normalment. És important que no busquem únicament descarregar-nos amb un orgasme ràpid, sinó que es tracta d’aprofitar per conèixer les nostres fantasies,  esbrinar com augmentar el nostre desig, explorar diferents sensacions corporals. Podem començar un llibre eròtic, veure algun tutorial per saber com fer alguna practica en concret, dedicar-nos una sessió de carícies, posar-nos davant del mirall per descobrir nous racons del nostre cos, descobrir-nos amb joguines sexuals, etc.

D’altra banda, ara és el moment de dedicar esforços a les aplicacions de contactes. El Tinder treu foc aquests dies per crear vincles per futurs contactes. Existeix, també, una aplicació a Andorra, Global Love, que ens permet trobar la nostra parella ideal. Us deixem aquí l’enllaç http://globalove.dinorahtrinidad.com/globalove/


La mastrurbació té els mateixos efectes / benefecis?

Si. La masturbació té els mateixos beneficis que les relacions sexuals, a més a més és el sexe més segur que existeix.

L’alliberació d’endorfines quan tens un orgasme és la mateixa tant si et masturbes com si tens relacions sexuals. A més a més de la bona sensació de l’alliberació d’aquesta endorfina, s’ha comprovat per nombroses investigacions que la masturbació té els mateixos beneficis per la salut: alliberar tensió sexual, reduir l’estrès, ajuda en el descans, millora la teva autoestima i imatge corporal, ajuda a tractar problemes sexuals, alleuja dolors menstruals i la tensió muscular i enforteix el to muscular de la zona pèlvica.

Val a dir que la masturbació també t’ajuda a descobrir que t’agrada respecte al sexe; a on vols que et toquin? amb quanta pressió? més ràpid o més lent?… Aprendre a tenir orgasmes per un mateix pot fer que resulti més fàcil tenir-los amb parella, ja que pots dir-li o demostrar-li allò que més t’agrada.

És també un moment que podem aprofitar per descobrir coses noves al llit?

I tant! Tenir relacions sexuals plenes requereix de temps i coneixement. El món del sexe es infinit, tant ampli com la teva imaginació i tant intens com les teves ganes. Només cal provar, practicar i no tancar-te a descobrir nous plaers. Per això, tant si tens parella com si no, és un moment idoni.

Així, podem aprofitar, ara que tenim més temps, per allargar els jocs preliminars (massatges eròtics, carícies, jocs de rol, ús de joguines sexuals que tenim aparcades a l’armari), dedicar estona a descobrir les nostres zones més erògenes i les de la parella (zones on rebem més plaer) i descobrir el sexe a través de tots els sentits (olfacte, vista, oïda, gust i tacte).

En aquests dies no hi ha res millor que mimar-se, cuidar als altres i aprendre a conèixer i estimar el nostre cos!

És, per tant, beneficiós mantenir sexe en la lluita contra el coronavirus? Ens pot ajudar?

Per descomptat. És el moment de tenir aquesta sexualitat ansiosa que el dia ple d’obligacions i responsabilitats ens ho dificulta. Es tracta de posar-li ganes i actitud. Podeu ser un equip que aprofita la situació com una oportunitat per aprendre a conviure d’una forma més positiva, desenvolupar el sentit de l’humor, propiciar sorpreses i oferir el millor d’un mateix a la parella.

El primer que s’ha de fer es diferenciar els espais compartits dels personals, evitar estar en una mateixa habitació tot el dia. Cadascú ha de tenir espai per desconnectar, treballar, llegir, parlar amb els amics, etc. D’altra banda s’han de trobar espais compartits, els quals poden ser per tasques de la casa, per oci i els moments íntims. Toca tenir creativitat i generar espais que afavoreixin la connexió i complicitat. Es pot fer un sopar romàntic, una banyera junts, uns balls al saló, un massatge sensual, una sessió de petons, cuinar amb roba interior, tenir conversacions sobre els nostres gustos sexuals, etc.

Podem fer una llista d’idees i segur que se’ns acudeixen coses interessants per gaudir de la relació. Potser ens podem plantejar coses que mai hem fet en parella i aprofitar aquest moment per fer allò que encara no hem provat i per buscar moments de qualitat.

NO OBLIDEU LA HIGIENE:

Recordar però que la higiene aquests dies és vital, encara que no sortiu de casa. És important:

 • Prendre una dutxa abans i després de la pràctica sexual.
 • Tenir les vostres joguines eròtiques netes.
 • Les superfícies netes amb sabó.
 • Posar-se sempre roba neta.
 • I si pel que sigui voleu evitar el contacte entre boques, podeu provar postures que respectin certes distàncies, com la del gosset. O si el que us va és el fetitxisme, podeu provar amb mitges, mitjons, fulards o caputxes i usar-les per omplir o tapar-vos la boca. El riure i el plaer és de les millors combinacions!


Feliç sexe pel qui vulgui!!!


Us deixem l’enllaços del periòdic: https://www.elperiodic.ad/entrevista/78065/el-sexe-estimula-el-sistema-immunologic

L”EQUIP DE CAPSI


Segueix-nos al INSTAGRAM i al FACEBOOK a @capsiandorra