DESIG, SEXE I PLAER… SOM DIFERENTS!

DESIG, SEXE I PLAER… SOM DIFERENTS!

Que som diferents, ja ho sabíem, oi? I no només entre homes i dones, sinó entre persones. Cada persona és un món, i en el que respecta el sexe, no podia ser menys. Ara bé, per entendre’ns una mica millor i per aprendre a optimitzar les sensacions de plaer, relacionades amb el sexe, hem pensat que estaria bé començar per repassar com funcionem.

Follar, copular, fornicar, cardar… (tenir sexe, quedaria més fi però és un anglicisme) és el comportament d’una o més persones amb l’objectiu de rebre i donar plaer sexual. Cada persona ho viu i explora d’una forma única; però cal apuntar que els estímuls que poden provocar l’orgasme en homes i dones, així com  la seva durada o freqüència en tots dos sexes, són diferents. Ni millors, ni pitjors, però si diferents.

Cal dir però, que tot i les diferències, la sensació de plaer que produeix és exactament la mateixa, i els mecanismes cerebrals i motors que s’activen quan arribem al clímax són també pràcticament iguals. Per tant, gaudir més o menys del sexe depèn més de les nostres relacions o diferències individuals, que no pas d’una qüestió de gènere.

Conèixer com funcionem uns i altres ens pot donar pistes per millorar les nostres relacions sexuals i de parella i, de pas, conèixer millor el nostre propi cos. Intrigat/da? Doncs segueix llegint!

QUÈ ÉS UN ORGASME?

L’orgasme o clímax és la descàrrega sobtada de la tensió acumulada durant el cicle sexual, que acaba amb contraccions musculars rítmiques a la regió pèlvica donant la resposta del plaer sexual. Generalment resulta de l’estimulació sexual física del penis en els homes (típicament acompanyant l’ejaculació) i del clítoris en les dones. L’estimulació sexual pot ser pràctica pròpia (masturbació) o amb companyia (relacions sexuals amb penetració o una altra activitat sexual eròtica).

L’orgasme pot arribar per diferents vies: el clítoris, la vagina, els mugrons, estimulant el desig, les emocions i les fantasies, l’autocontrol de les parets vaginals, per estimulació del punt G (al principi del canal vaginal), mitjançant l’estimulació del punt A (al final del canal vaginal, és la que proporciona un orgasme anal) i totes elles són interpretades pel cervell com un orgasme.

El desig és essencial per a l’orgasme, és neurològic, quan es desitja a algú ardentment el cervell allibera dopamina que incrementa el plaer.

És dolent no tenir un orgasme vaginal?

Si heu intentat de tot i continues sense tenir l’orgasme vaginal, és completament normal. Moltes dones necessiten l’estimulació directa del clítoris per assolir l’orgasme, i malauradament, el clítoris està fora de la vagina i amb prou feines s’estimula durant el coit. És una situació freqüent i no t’has de preocupar. El coit no dóna prou estimulació directa del clítoris per excitar-te tant i que aconsegueixis un orgasme vaginal. Al final, recorda que l’orgasme vaginal només és un dels molts elements importants de la satisfacció sexual.

QUINES SÓN LES DIFERÈNCIES ENTRE GÈNERES?

Tenim semblances i diferències a nivell cerebral quan aconseguim un orgasme, la coincidència més important és que tots dos generen dopamina davant l’expectativa de l’orgasme i en la seva consumació. I, el control és pres pel sistema nerviós autònom, activant-se la tija cerebral. A més de ser la part més antiga del cervell humà, és la zona que controla l’alliberament de dopamina al cervell (la dopamina, és coneguda com l’hormona del plaer, regula la motivació i el desig i fa que repetim conductes).

També al final de l’orgasme s’allibera oxitocina, una hormona que fa que aquestes contraccions siguin més accentuades. Calor, pressió i pessigolleig són algunes de les sensacions experimentades.

Però, quines són les diferències en la manera com dones i homes experimentem el sexe?

Excitació: La fase d’excitació es caracteritza per iniciar sensacions eròtiques, augmentant la respiració, el ritme cardíac i la pressió arterial. En l’home apareix l’erecció del penis, l’escrot es fa més espès, el sac escrotal s’eixampla i els testicles comencen a elevar-se. A la dona apareixen signes genitals locals i relaxació lenta dels músculs, apareix una resposta epidèrmica d’envermelliment, els pits comencen a inflar-se i els mugrons es posen erectes. A les dones els costa més excitar-se i els mecanismes són més subtils. Els homes es poden excitar amb la imaginació, però sempre relacionada amb imatges o fantasies sexuals. En canvi, les dones poden generar fantasies que no només involucren aspectes sexuals, perquè tenen més receptivitat a l’exploració del plaer a través d’altres sentits.

Meseta: A la fase d’altiplà observem un estat molt més avançat d’excitació anterior a l’orgasme. En l’home l’erecció és ferma i el penis arriba a la seva màxima mida. En la dona apareixen la inflor i coloració dels llavis menors, l’úter arriba a la màxima altura i el clítoris es retreu en posició plana.

Durada: Els orgasmes masculins són més curts i de mitjana, duren entre 3 i 10 segons; mentre que els de les dones es poden allargar fins a 20 segons o més.

Freqüència: Els homes arriben a l’orgasme en el 75% dels casos que mantenen relacions sexuals amb penetració, davant del 69% de les dones heterosexuals que ho aconsegueixen durant el coit. A més, les dones necessiten, amb més freqüència, recórrer a ajuts extra com l’estimulació manual o oral del clítoris o d’altres zones del cos. En les relacions homosexuals o entre parelles LGTB, el resultat sol ser molt més equitatiu i equiparable en la parella.

Estimulació: En general, ells necessiten una estimulació física visual i genital directa per assolir el clímax, mentre que elles poden assolir-ho amb més facilitat mitjançant l’estimulació d’altres zones erògenes (pits, llavis, oïda, etc.), converses o imatges suggerents.

Repetició: Les dones poden tornar a experimentar l’orgasme en menys temps. Per això, tenen més facilitat per experimentar diversos orgasmes de forma successiva. En canvi, després de l’orgasme, els homes entren en una fase de pausa anomenada el període refractari, ja que necessiten uns minuts per recuperar-se abans de tornar a tenir una erecció i ejaculació.

Finalitat: En els homes l’orgasme sol anar acompanyat d’ejaculació, per això està estretament relacionat amb una funció reproductiva. En canvi, les dones poden experimentar orgasmes sense necessitat de copulació i viceversa: poden tenir relacions sexuals amb penetració o ser inseminades sense experimentar orgasmes. De fet, el clítoris és un òrgan que fins el que sabem actualment, només serveix per proporcionar plaer a la dona.

Resolució: és l’última etapa de la resposta sexual, en què totes les respostes als estímuls sexuals disminueixen. Als homes, els testicles baixen a la seva posició baixa, el penis torna més lentament a l’estat de flacciditat, reduint-se a la meitat de la seva mida després de l’orgasme. A les dones, el clítoris torna a la seva posició normal 5 o 10 segons després de l’orgasme. Tot i això, la vagina pot trigar de 10 a 15 minuts a tornar al seu estat de relaxació i de pal·lidesa. Els llavis menors perden la coloració intensa 10 o 15 segons després que hagi cessat la contracció de l’orgasme.

ATENCIÓ! No és nomès un tema físic… Aixó també va de les emocions.

COM ESTIMULAR EL DESIG?

La passió en la parella… Ho sentim molt, però no és eterna! Dura poc, ja que des de l’inici de la relació, la passió estarà amb vosaltres el primer any i mig; tres com a molt. El desig és més genital en els homes i mès emocional i relacionat amb els sentiments en elles.

L’absència de desig en la dona, més sovint del que ens imaginem, amaga frustració o enuig amb la parella: potser no et sents valorada, la parella no et mostra prou afecte, sents que carregues amb tot, etc. Per això quan la parella compleix amb les seves obligacions domèstiques i familiars, té més i millor sexe. Està demostrat.

Per gaudir s’hi val tot, sempre i quan hi hagi respecte, absència de violència i que hi hagi acord.

Sovint ens fa vergonya parlar sobre sexe, i sovint, amb qui més vergonya ens fa, és amb la nostra parella. Per això és important destruir aquests tabús i parlar-se, experimentar-se i explorar-se!!!

Una de les qualitats sexuals que més es valora és que la parella es preocupi per donar plaer. Però encara més important és la comunicació, ja que si no saps què li agrada a la teva parella o no perceps les reaccions positives o negatives davant de determinat estímul, us costarà molt més gaudir quan esteu junts. Com ja hem dit, cada persona és un món, i no amb totes les parelles funciona el mateix; t’has de reinventar constantment.

Jocs preliminars, petons i carícies

Lents, suaus, humits, amb llengua o sense. Els petons de tota mena i a tot arreu són importants. La sensibilitat a la pell és gran i amb quantitat de zones erògenes. Algunes persones gaudeixen amb les carícies, altres amb els massatges, altres amb paraules obscenes al cau de l’orella o la llengua recorrent el cos. Aquests jocs preliminars permeten que ens excitem i que la dona lubriqui bé, preparant-la així per a la penetració.

Descobrir i explorar noves zones erògenes

Els genitals o els pits no són les úniques zones erògenes. Durant els preliminars prova a estimular les orelles, el coll, els braços, les mans, l’esquena, l’entrecuix, les cuixes i fins i tot els peus, els llavis, la cara, el ventre, etc. I no només amb les mans, sinó també amb altres parts del cos. Has provat a fer un massatge a l’esquena amb els pits?

El cunnilingus

És cert que el sexe oral no agrada a tothom, i per això és aconsellable preguntar si a la teva parella li resulta o no una pràctica incòmoda. La delicadesa i prendre temps és una recomanació important en aquest cas, però de ben segur, molt plaent.

La penetració

Penetrar de forma forta i ràpida és una formula, però no la millor. Podeu anar provant amb diferents ritmes i profunditats, així com alternar amb moviments cap amunt o cap a baix, moviments circulars i penetracions llargues i profundes amb altres de més ràpides. Les variacions permeten aportar sensacions diferents i fer que el plaer duri molt més temps.

El clítoris

Deixem-nos de tonteries i anem al gra: és l’òrgan sexual més important de les dones! I parelles sexuals: si no és estimulat correctament, la relació no resultarà satisfactòria, i punt. Per això, la comunicació és important, i si ens hi aventurem amb la nostra parella, cal saber que l’estimulació del clítoris s’ha de fer amb delicadesa. En general, es recomana estimular lentament les zones properes al clítoris i, progressivament, a mesura que creixi l’excitació, provar sense brusquedat, l’estimulació directa.

El gland i els testicles

Masturbar a la teva parella és qüestió de traça. El gland i els testicles són una zona erògena sensible. No pots anar-hi de forma brusca, ni molt ràpida, i has de procurar mantenir sempre l‘àrea lubricada. Una bona manera de saber com li agrada a la teva parella és demanant-li que es masturbi per a tu mentre observes, així podràs captar l’essencial, a més de propiciar una escena força calenta i temptadora.

Imaginació al poder

No necessites gaires elements per condimentar les relacions sexuals, però sí que et resultarà útil la imaginació, una de les eines més poderoses en les relacions sexuals que fa que gairebé qualsevol cosa pugui servir per sorprendre la teva parella. Sorprendre l’altre i fer-lo sentir especial és l’afrodisíac més potent que existeix. Desprès, per acabar d’ajudar-te existeixen els olis, espelmes aromàtiques, fruites, gel, escuma, nata, plomes, joguines sexuals o disfresses poden formar part de les dinàmiques i el joc sexual.

Som-hi?Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra