CONTES PER REFLEXIONAR: La metàfora de l’àguila

CONTES PER REFLEXIONAR: La metàfora de l’àguila

Hi han contes que ajuden a reflexionar sobre aspectes de la vida. El que us proposen tot seguit serveix si en aquests moments necessites embranzida per fer canvis a la teva vida, si estàs estancat/ada o si estàs passant per un mal moment…

En l’Antiguitat, l’àguila reial era el símbol del valor i el poder a causa de la seva força, mida i inaccessibilitat dels seus nius.

L’àguila és l’au que posseeix major longevitat dins de la seva espècie, arriba a viure fins a 70 anys. Però per arribar a aquesta edat, a l’equador de la seva vida ha de prendre una seriosa i difícil decisió.

Als 40 anys les seves ungles corbes i flexibles són tan llargues que no aconsegueixen agafar a les preses de les quals s’alimenta, el seu bec allargat i punxegut comença a corbar-se apuntant contra el pit perillosament i les seves ales, envellides i pesades per les gruixudes plomes, fan que volar sigui una tasca molt complicada.

És aleshores quan l’àguila ha de prendre una decisió entre dues alternatives: deixar-se morir o enfrontar un dolorós procés de renovació que durarà prop de cent cinquanta dies.

Aquest procés consisteix en volar cap a la part alta d’una muntanya i refugiar-se en un niu proper a una paret, on no necessiti volar. Llavors, l’àguila ja refugiada començarà a colpejar el seu bec contra la paret fins a aconseguir arrencar-lo; un cop amputat haurà d’esperar a que neixi un nou bec amb el qual, després, haurà de arrencar les seves velles ungles.

Quan les noves ungles comencen a néixer, serà el moment per desprendre’s de les seves velles plomes arrencant-les amb el seu nou bec.

Després de cinc mesos molt durs on torna a tenir un bec fort i jove, plomes brillants i sedoses i ungles útils, l’àguila reial sortirà victoriós executant el seu vol de renovació i a partir de llavors disposarà de 30 anys més de vida, els anys més gloriosos.

Tots vam arribar en algun moment de les nostres vides a una situació en què hem de prendre grans decisions: o fem el gran esforç de transformar-nos o seguim en una situació que no ens agrada. En aquest conte podem trobar la inspiració necessària per dur a terme els canvis necessaris.

T’atreveixes a renovar-te?

La veritat és que les àguiles no arriben als 70 anys de vida, i tampoc passen per un procés de renovació en el qual s’autodestrueixen els seus pics, urpes i plomes per poder viure 30 anys més. Però a nosaltres ens encanta explicar-vos contes 🙂Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra