CONTES PER REFLEXIONAR: EL BAMBÚ JAPONÈS

CONTES PER REFLEXIONAR: EL BAMBÚ JAPONÈS


Hi havia una vegada dos agricultors que, caminant pel mercat, van veure unes llavors que no coneixien. Després se li va preguntar al venedor quines llavors eren i ell només va respondre que venien de l’Est i que eren molt especials.

El venedor no va revelar quines llavors eren, els dos agricultors es van quedar sense aquesta resposta. Mentrestant, el comerciant els va dir que si les compraven i les plantaven, donant-les només aigua i fertilitzants, ho descobririen per ells mateixos.

Els dos agricultors van comprar les llavors i les van plantar, seguint el suggeriment del venedor.

Va passar un temps i no va passar res mentre altres plantes ja estaven florint i donant fruits.

Un dels agricultors es va queixar que les llavors eren una estafa i des d’aquell moment va deixar de sembrar aquestes llavors, descuidant així el sembrat.

L’altre granger es va mantenir ferm i va insistir a cuidar les llavors i fertilitzar-les, encara que seguien sense donar cap fruit.

Així va ser durant un temps, gairebé 7 anys, fins al punt que fins i tot l’agricultor més tenaç i persistent va començar a desanimar-se i voler renunciar a les llavors. Però un bon dia, finalment va veure aparèixer un bambú.

A partir de llavors, en només 6 setmanes, la planta va assolir una alçada de 30 metres!!

REFLEXIÓ:

Quan podríem dir que va trigar realment en créixer el bambú? Creus que va trigar només sis setmanes en créixer?

No, la veritat és que es va prendre set anys i sis setmanes en desenvolupar-se. Durant els primers set anys d’aparent inactivitat, aquest bambú estava generant un complex sistema d’arrels fortes, consolidades i unides que li permetrien sostenir el creixement que tindria després de set anys en només sis setmanes, convertint-se en una planta forta i resistent per així tenir una existència productiva, útil, duradora i llarga.

En què podem assimilar això en el nostre quotidià?

Vols que el teu negoci prosperi i no perceps els guanys en un primer moment? Practiques algun esport o activitat i no aconsegueixes el primer lloc immediatament?

Recorda la història del bambú japonès, és un clar exemple de com la perseverança ajuda a assolir les nostres metes.

Moltes persones tracten de trobar solucions ràpides, triomfs apressats, sense entendre que l’èxit és simplement resultat del creixement intern i que aquest requereix temps.

A vegades, quan no aconseguim els objectius de forma immediata ens posem ansiosos, ens desanimem i abandonem creient que això no era per nosaltres. En canvi, moltes de les nostres metes, especialment les més ambicioses requereixen temps i dedicació, requereixen crear inclús nous hàbits. Amb perseverança podem aconseguir que es manifestin resultats, i que quan això succeeixi és probable que veiem tots els fruits del nostre esforç junts.

Aquesta història et portarà a reflexionar en la importància de la paciència, la perseverança i la resistència.

FONTS CONSULTADES:

AUR, D (2019). La historia japonesa del bambú que nos enseña a superar la adversidad de la vida. Article extret del lloc web següent: https://www.ecoportal.net/econciencia/historia-japonesa-del-bambu/

DE LA MATA, G (2017. Una historia sobre la perseverancia: el cuento del bambú japonès. Article extret del lloc web següent: https://innovationforsocialchange.org/una-historia-sobre-la-perseverancia-el-cuento-del-bambu-japones/

PSIQUEVIVA. Cuentos reflexión. Article extret del lloc web següent:  https://psiqueviva.com/cuentos-reflexion/

Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra