COM PUC EVITAR PICAR ENTRE HORES SI FAIG TELETREBALL?

COM PUC EVITAR PICAR ENTRE HORES SI FAIG TELETREBALL?

Poder treballar des de casa està a l’ordre del dia aquest any. La tecnologia d’avui dia ens permet connectar-nos via remot, fer reunions a través de Skype o Zoom, fer classe a través de videoconferències…

I si bé és cert de que per a molts és una comoditat, també és cert de que ens és molt més fàcil de picar entre hores.

El fet de passar tantes hores a casa, tenir la cuina a uns metres i segurament tenir més estones mortes, augmenta la probabilitat d’avocar-nos a agafar un parell de galetes, un trosset de formatge, un trosset de fuet…

Segurament la solució no es basa en una prohibició, ja que el fet de prohibir una cosa moltes vegades comporta una incitació encara que sigui de manera totalment inconscient. A més a més, és important saber el perquè d’aquesta necessitat de menjar qualsevol cosa: avorriment, estrès, gana emocional de qualsevol tipus, horaris…

A continuació us deixo uns consells que poden ajudar-nos:

  • ANTICIPACIÓ: si hi ha un “problema”, la millor manera d’afrontar-lo és veure’l venir per a poder prendre millors decisions.

És molt important la planificació. Si comencem per tenir uns àpats ben planificats podrem tenir un rebost i una nevera amb aquells aliments imprescindibles, no comprarem per comprar ni acumularem productes que no sabrem quan donar-los utilitat.

Si planifiquem els àpats també podrem avançar coccions per a facilitar-nos la vida. Si tenim menjar preparat o gairebé preparat, no hi hauran excuses d’horaris o de poc temps. Això ens evitarà endarrerir els àpats, tenir més gana i menjar qualsevol cosa.

Separar els espais de treball i de vida quotidiana també és important. Si tenim una taula on treballem, no és aconsellable d’ utilitzar-la també per menjar ja que no ens deixa desconnectar de la feina ni ser conscients de l’àpat que fem.

  • COHERÈNCIA: no tinguis aliments poc saludables a casa. Aquesta és una de les claus més importants. Si no tinc galetes a casa, difícilment les consumiré. També tingues en compte els productes líquids amb una gran quantitat de sucre: begudes energètiques, sucs, refrescs… Són productes fàcils de consumir, amb una gran aportació calòrica i sense un trist nutrient interessant com les vitamines o els minerals.

Doncs bé, fins aquí una petita explicació del que no convé, però hi ha alternatives. Com us comentava abans, no és aconsellable tenir en ment la idea de prohibició, és més interessant buscar alternatives més saludables.

  • ALIMENTS SACIANTS I ALTS EN CONTINGUT DE FIBRA: en fet de que siguin tant saciants farà que no en consumim quantitats desproporcionades entre hores i a més a més estarem cuidant el nostre tracte digestiu. Aquí podem incloure fruites de qualsevol tipus, fruits secs o fruita dessecada. La verdura també la podem consumir en forma de bastonets de pastanaga, tomàquets cherry…

  • HIDRATACIÓ: és molt important mantenir-nos hidratats amb aigua, infusions, aigües saboritzades casolanes (prova de infusionar en una ampolla d’aigua talls de llimona i fulles de menta, o bé talls de taronja i anís estrellat… les possibilitats són infinites, experimenta!)

Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra