ALIMENTACIÓ I VACANCES

ALIMENTACIÓ I VACANCES

El mes d’agost és el mes de les vacances per excel·lència i molt de nosaltres aprofitem per trencar la rutina que portem durant tot l’any. Això vol dir trencar també la rutina d’alimentació? Doncs segurament. Si durant les vacances ets capaç de seguir les pautes al peu de la lletra i mantenir els mateixos hàbits que durant tot l’any, perfecte! Si no és així, també perfecte!

QUE HE DE TENIR EN COMPTE DURANT LES VACANCES?

Principalment això mateix, que són vacances. Que és una representació de 2 setmanes a l’any de 52 que n’hi ha en total. És una situació ocasional en la que el principal objectiu és desconnectar, descansar i sobretot disfrutar. Amb això no vull dir que sigui una carta blanca per a cada dia de vacances ni molt menys, sinó que és un moment de flexibilitat però sobretot dins de la consciència.

QUE PUC MENJAR I QUE NO DURANT LES VACANCES?

La llista és fàcil, no pots menjar ni pilotes, ni tovalloles, ni xancletes… I en canvi pots menjar de tot, sent conscient, disfrutant del moment i en racions moderades. Trobarem moltes ocasions en les que menjarem opcions no tant saludables i és important fer-ho de manera present, pausada, conscient i disfrutant del moment i de la companyia. Cal tenir en compte que són opcions no aptes per cada dia però que quan les escollim ho fem sabent-ho. Evita qualsevol sentiment de culpabilitat, no és una pèrdua de control, tot el contrari, és agafar el control de la situació i saber que per un gelat que et mengis, no tiraràs per la borda tota la feina ben feta durant la resta de l’any.

COM HO PUC GESTIONAR?

És important prendre consciencia de que les vacances és un estat temporal ocasional i que existeix una flexibilitat en tots els nivells. Per tal de afrontar-les de manera més ordenada, una opció és marcar uns objectius diaris o setmanals realistes. Què vull dir amb realistes? Vull dir que si et pregunto quan estàs segur de complir-ho de l’1 al 10 em responguis un número més gran de 8. No et proposis no menjar-te cap gelat o sortir a córrer tots els dies, si no ho aconsegueixes, lo únic que t’aportarà és frustració. Cal marcar uns objectius realistes que podem complir, com per exemple menjar 2 peces de fruita al dia. Si aconseguim arribar a les 3 perfecte! Si consumim les 2, ja hem complert el nostre objectiu, i no és difícil de incloure una peça de fruita per berenar, dins d’una amanida, per picar a la platja…

ENTRA A LA CUINA!

Els dies de vacances són dies en els que tenim més temps i anem més relaxats, així que és una ocasió perfecta per a explorar la teva cuina, provar receptes, cuinar i mimar-te. Pots aprofitar per descobrir opcions saludables per endur-te a la platja o a la piscina i que segur que t’encantaran. Prova amb una amanida complerta de cigrons i ou dur. O amb hummus i bastonets de pastanaga. O un taper amb fruita tallada i fruits secs. O amb una amanida de pasta integral, tonyina i verdures. O gaspatxo… Les opcions són infinites!

QUE FEM SI TOT AIXO HA FALLAT?

Per favor, fuig de qualsevol dieta detox, dietes per perdre el pes guanyat en les vacances, pastilles i productes que et prometin miracles. Si aquests consells han fallat, la millor opció és analitzar perquè. Saber què és el que no has pogut fer i perquè i així la pròxima vegada ho podràs enfocar millor. I tingues en compte de que si aquestes 2 setmanes de vacances no has pogut complir els teus objectius, tens per endavant 50 setmanes més! Així que no pateixis, la pròxima vegada anirà millor.

Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra