ELS SÚPERALIMENTS SÓN EN REALITAT “SÚPERS”?

ELS SÚPERALIMENTS SÓN EN REALITAT “SÚPERS”?

Segur que hem sentit a parlar dels súperaliments, però sabem què són? Són aliments imprescindibles en la nostra alimentació? Podem dur una alimentació saludable sense aquests aliments? No hi ha cap aliments imperiós o obligatori, sigui súperaliment o no. Una alimentació saludable és un conjunt, uns hàbits, no un producte en concret.

En l’actualitat es parla cada vegada més dels superaliments, dels qual es diu que aporten una gran quantitat de beneficis pel cos humà i pel nostre organisme.

Però què hi ha de cert en tot això?

Si busques a internet “superaliments” et surten una gran quantitat de pàgines web explicant què són i quins exemples podem trobar. Podem trobar des d’aliments com l’açaí (una fruita exòtica semblant a una baia), les baies de Goji (una altra tipus de baia que ve d’Àsia) o les llavors de xia.

Però són necessaris aquests tipus d’aliments exòtics? O amb els que tenim actualment al nostre abast és suficient?

Doncs la resposta és que no són necessaris.

Per exemple, el açaí té els mateixos tipus de polifenols que trobem en fruits vermells com els nabius o les cireres. Les baies de Goji tenen els mateixos betacarotens (vitamina A) que les pastanagues i els polifenols que les prunes. Per tant, podem observar que no és necessari prendre aquests aliments  catalogats com a superaliments ja que tenim opcions de proximitat, de temporada i també més econòmics al nostre abast.

I d’evidències científiques, en tenim alguna?

Actualment, i pel que fa a les evidéncies científiques, els estudis realitzats amb superaliments encara no tenen uns resultats estadísticament significatius en quant a la seva eficàcia com a promotors de salut. En tots els estudis o gairebé́ tots, se’ns mostra que encara són necessàries més investigacions per tal de poder afirmar que tenen uns beneficis superiors front altres aliments.

Val a dir que si que és veritat que aquests aliments aporten molts beneficis però̀ hi ha aliments que, no essent “catalogats” de superaliments, també aporten els nutrients necessaris per la nostra salut i que els trobem en la dieta mediterrània.

A més, aquests són molt més assequibles que els superaliments, ja que la seva oferta és més amplia i hi ha més quantitat.

Per això, podem dir que els superaliments no són la solució a la nostra alimentació, si l’alimentació de base falla, per molts superaliments que consumim, no podríem considerar que portem una alimentación saludable.

Així que deixem estar els aliments “supers” i centrem-nos en combinar els aliments que tenim al nostre abast per tal de alimentar-nos de la millor manera possible, productes de proximitat, de temporada i no productes que formen part de modes o tendències.



Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra