CONTES PER REFLEXIONAR: EL FLASCÓ DE LA VIDA

CONTES PER REFLEXIONAR: EL FLASCÓ DE LA VIDA

Un professor va arribar a la seva aula amb l’objectiu d’ajudar als seus alumnes a reflexionar sobre la vida. Va posar damunt la taula un gran flascó. A continuació va treure una dotzena de pilotes de golf i les començà a posar dins del flascó. Quan el recipient va ser ple fins dalt va demanar als seus alumnes:

  • Està ple aquest flascó?

Tots els alumnes van contestar amb un sí rotund.

Aleshores el professor els va demanar:

  • N’esteu segurs?

Aleshores va posar damunt la taula un pot ple de pedres petites. Les va tirar dins del flascó i les va remoure de manera que les pedretes anessin acomodant-se entre els espais de les pilotes de golf.

En acabar, va tornar a demanar als alumnes si el flascó estava ple. I en aquesta ocasió, alguns dels alumnes van respondre que probablement, no.

El professor, aquesta vegada va treure de sota la taula un altre cubell, aquest cop, ple de sorra fina i també va començar a buidar-lo dins del flascó. De la mateixa manera que amb les pedretes, la sorra es va acomodar en l’espai entre les pedres i les pilotes. I altre cop va demanar als alumnes si el flascó estava ple.

Aquest cop els alumnes van respondre:

  • Impossible! Ja no hi cap res més!

Finalment, el professor va treure dues tasses de cafè de sota la seva taula i les va buidar també dins del flascó, aconseguint que el líquid també emplenés els pocs espais buits que quedaven en el flascó. En aquesta ocasió els seus alumnes reien i el professor els va demanar:

  • Quina creieu que és l’ensenyança d’aquest exercici?

Un dels alumnes va aixecar la mà i va fer la següent reflexió:

  • L’ensenyança és que no importa com de ple estigui, per exemple, el teu horari. Si ho intentes sempre podràs incloure més coses.

El professor va respondre amb un “No” rotund i va replicar:

  • L’ensenyança és que si no poses primer les pilotes de golf ja no les podràs posar en cap moment.

REFLEXIÓ:

La moralina d’aquest conte és que aquest flascó representa la vida.

 A la vida, de la mateixa manera com en el flascó, hem de prioritzar les nostres preocupacions, coses, situacions, etc. les veritablement importants.

En aquest sentit, les pilotes de golf són les coses molt importants de la nostra vida, com la família, la salut, els amics, etc. Són coses que, si perdéssim tota la resta i només quedessin aquestes, les nostres vides encara estarien plenes.

Les pedretes són altres aspectes que importen, com la feina, la casa, el cotxe, etc.

I  la sorra, és tot el demés; les petites coses. Si comencéssim a emplenar el flascó de sorra no hi cabria res més; que és el mateix que hem d’aconseguir fer amb la nostra vida. Prioritza sempre les coses realment importants!

Però… de la mateixa manera que van fer els alumnes del conte segur que us demaneu… i les tasses de cafè???

En aquesta situació el professor va somriure i va dir:

  • El cafè és per demostrar-vos que no importa lo ocupada que pugui ser la nostra vida, sempre hi ha un moment per prendre un cafè amb un amic!

PRIORITZA SEMPRE LES PILOTES DE GOLF EN LA TEVA VIDA!

FONTS CONSULTADES

Delgado, J. 5 cuentos psicológicos para reflexionar sobre la vida. Blog: Rincón de psicologia. https://rinconpsicologia.com/cuentos-psicologicos-para-reflexionar/

Adjuntem link de youtube on es pot veure el vídeo del conte de forma gràfica.Segueix-nos a:

@capsiandorra
@capsiandorra